MuseumJeugdUniversiteit

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en supernieuwsgierig? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit (MJU) écht iets voor jou! Meld je dan nu aan via de website van MuseumJeugdUniversiteit.
Bekijk hieronder de MJU-reeks van Museum Volkenkunde voor het voorjaar 2017.


MJU programma voorjaar 2017
 

 

Zondag 23 april 2017

Hoe cool is Japan?
drs. Daan Kok over ‘Cool Japan’

Robots, samoerai, games, manga en Hello Kitty, ze komen allemaal uit Japan! Maar is dit nu ‘typisch Japans’ en klopt dit ook? Wereldwijd hebben mensen een bepaald beeld over dit bijzondere land. Hoe ‘cool’ Japan echt is kom je te weten tijdens dit college waar drs. Daan Kok, conservator Japan, vertelt over de bijzondere kanten van Japan. Na het college kun je zelf een kijkje nemen op de spiksplinternieuwe tentoonstelling COOL JAPAN.


Zondag 28 mei 2017
Hoe vang je een bizon?
Mette van der Hooft MA over de indianen van Noord-Amerika

Denk je aan indianen dan denk je aan bizons, zo is het bij de meesten van ons. Eigenlijk zijn er heel verschillende groepen indianen die in verschillende gebieden van Amerika woonden en nog steeds wonen. De indianen van de Plains, de uitgestrekte grasvlaktes in Noord-Amerika, waren vroeger bizonjagers. Mette van der Hooft vertelt je er alles over: hoe leefden deze indianen en hoe leven ze vandaag de dag? En wat is er bijvoorbeeld waar van de verhalen over rooksignalen en gebarentaal?