Collectie en Bibliotheek

Let op: de bibliotheek van Museum Volkenkunde is na de verbouwing/renovatie van het Boerhaave gebouw weer geopend voor bezoekers.  

Zoeken in de collectie

De collectie van de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen telt bijna 370.000 voorwerpen en ca. 230.000 fotografische beelden. Slechts een deel daarvan is te zien in de zalen van de drie musea. Op deze website wordt steeds meer getoond van wat in de depots is opgeborgen. De collectie is hier opgesplitst in objecten en foto’s, en bovendien gerelateerd aan personen & instellingen, tentoonstellingen, expedities en thema's. 

Collectieprofiel

Om de toegankelijkheid van de collectie te verbeteren en duidelijkheid te scheppen over het verwervingsbeleid, heeft het museum voor alle deelcollecties een collectieprofiel samengesteld. Open het profiel als pdf.

Onze Bibliotheek

Zoekt u informatie over niet-Europese kunst, materiële cultuur en aanverwante voorwerpen? De bibliotheek van Museum Volkenkunde biedt u hiervoor een collectie die bestaat uit bijna 60.000 boeken, meer dan 1.000 tijdschriftenseries (waarvan ongeveer 100 nog steeds lopend), pamfletten en kaarten. 

Iedereen is welkom om deze collectie te raadplegen, maar uitlenen is helaas niet mogelijk. Er zijn wel faciliteiten om kopieën te maken. Wilt u een specifieke publicatie raadplegen? Zoek deze op in de catalogus en vraag aan. 

Bezoekadres en openingstijden

Research Center for Material Culture

- Boerhaavegebouw -

Steenstraat 1A
2312 BS Leiden
T. 088 0042 907
E. bibliotheek@wereldculturen.nl

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.